Training & Lessen

Door de samenwerking met RG sports, beschikken we over professionele, ervaren en getalenteerde trainers. Zij dragen zorg voor de training/lessen aan senioren en junioren en zijn direct betrokken bij vele activiteiten.

Hoofdtrainer: Stefan Estefan
(stefan.estefan@rgsports.nl)

 

DSC08890-training

Senioren

Waarom tennisles?

Alle begin is moeilijk, en dat geldt zeker voor een sport als tennis! Als je goed wilt leren tennissen, is het verstandig om tennislessen te nemen. In een tennisles wordt, door de tennisleraar, gericht aandacht besteed aan de ontwikkeling van de tennistechniek. Deze basis zal je door veel te tennissen helpen om je spelniveau te verbeteren.
Daarnaast leer je sneller andere leden van de vereniging kennen. En daar kun je dan weer vrij mee gaan tennissen.

Ook is het dan leuker om mee te doen aan de activiteiten die door de Recreatiecommissie worden georganiseerd.

“Waarom zou ik lessen nemen want ik tennis al zo lang?” is een veel voorkomende opmerking en uiteraard zit daar een kern van waarheid in.

De basis van je spelniveau verbeteren en daardoor (nog) meer plezier in het spelletje hebben en houden, is zeker een goede reden om toch te gaan lessen. En hierdoor kan het ontstaan van blessures worden voorkomen.

DSC08946-racketstegenhek

Junioren

Training gecombineerd met plezier

Tennis kan een best wel lastige sport zijn om je eigen te maken. Je moet niet alleen goed leren bewegen, het is ook een technische sport. Maar "jong geleerd, is oud gedaan". Als je op jonge leeftijd al een aantal jaren hebt getennist, dan zal je de techniek nooit meer helemaal verleren. Ook al stop je een aantal jaren met tennis, je pakt het meestal weer moeiteloos op.
Het is een prima investering, waarvan je tot op hoge leeftijd profijt kunt hebben.

Veel en goede training helpt om snel stappen te zetten. Wij stimuleren onze junioren om veel te komen tennissen. Het tennispark is altijd open! Ook bieden we onze junioren de mogelijkheid om 3 tot 4 keer in de week te komen trainen onder leiding van een trainer. Zonder meerprijs!