TOSSTENNIS tijdens gedeeltelijke Corona lockdown

Toss Corona Proof

Ondanks de verscherpte maatregelen en de richtlijn om geen wedstrijden te organiseren voor senioren, heeft het bestuur van TV Poseidon besloten dat ‘tosstennis’ vooralsnog blijvend georganiseerd kan worden. Zie ook de op zondag 18 oktober door onze secretaris aan alle leden verzonden mail. De belangrijkste reden is dat het hierdoor mogelijk blijft voor een groep om te tennissen / dubbelen. Zonder tosstennis zou een aantal van de vaste deelnemers van deze groep waarschijnlijk niet of minder vaak aan tennis toekomen. De doelstelling van de maatregelen is juist dat sporten mogelijk is en blijft. Randvoorwaarde gesteld door het bestuur is, dat waar mogelijk, de organisatie scherper toeziet op met name het aanhouden van voldoende onderlinge afstand. In de praktijk van de laatste weken was namelijk opgevallen dat het enthousiasme van de deelnemers ertoe leidde dat minder goed onderling afstand wordt gehouden, met name kort na de loting. 

🎾 Registreer je bij aankomst op het tennispark. Scan zoveel als mogelijk hiertoe de QR code. Mocht je niet over een smartphone beschikken, is het mogelijk om een inschrijfstrookje in te vullen en in de doos te deponeren. Inschrijfstrookje en doos vind je op de wedstrijdtafel die geplaatst is onder de overkapping.

🎾 Reinig je handen. Ontsmettingsmiddel vind je op de wedstrijdtafel.

🎾 Houd onderling voldoende afstand: minimaal 1,5 meter. Zowel op als naast de tennisbaan. Geef elkaar de ruimte om in te schrijven of de handen te reinigen.

In goed overleg met organisatoren Guus Vieane en Marga Marree is de volgende werkwijze opgesteld:

🎾 Er zijn per avond 2 rondes van een uur.

🎾 Kom niet te vroeg (max. 10 minuten voorafgaand aan de starttijd). Minimaliseer zo veel als mogelijk je verblijf op het tennispark.

🎾 Starttijd is om 19:30 uur voor de 1e ronde en om 20:30 uur voor de 2e ronde. Geef bij aankomst aan of je 1 of 2 rondes meedoet. Voor het instromen in de 2e ronde kom je ook max. 10 minuten voor de starttijd. 

🎾 Bij aankomst (na registratie en reinigen van handen) wijzen de organisatoren meteen de tennisbaan toe en wordt de deelnemer geacht direct naar die tennisbaan te gaan voor het spelen van de eerste ronde. Voor de tweede ronde vindt er geen loting plaats. Er wordt geschoven binnen het blok van twee banen op aanwijzing van de organisatie en op basis van eventuele instromers zal de organisator de baanindeling vaststellen en voorlezen. Je hoeft dus niet naar een tafel toe te lopen om naar de indeling te kijken.

🎾 Er is geen pauze tussen de speelrondes. 
Ga naar huis zodra je bent uitgespeeld c.q. de laatste ronde erop zit.
Je hoeft niet uit te schrijven.
Verblijf na het spelen niet langer dan 15 minuten op het park.

Geplaatst in