UPDATE Coronavirus

Schermafbeelding-2020-03-15-om-17.14.59

Beste leden,

Het kabinet heeft verregaande maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus:
Alle sportclubs moeten per direct dicht.* 
Het park wordt daarom per direct gesloten.
Dus vrij tennissen en lessen zijn niet meer mogelijk voorlopig t/m 6 april.
Indien de situatie verandert, zullen wij jullie verder informeren.

Namens het Bestuur van TV Poseidon

* Zie de site van de KNLTB

===================== Bericht van 13 maart 2020 =====================

Het bestuur van TV Poseidon heeft het advies van de RIVM en KNLTB opgevolgd inzake het coronavirus. Dit leidde tot een aantal maatregelen:
Geen Koffietennis, Tossavond, Clubkampioenschappen en Klaverjas en Dag van het Park. Ook vervallen de kantinediensten voor maart.


Hieronder staat het volledige bericht van het Bestuur aan de leden:

=======================================================

Beste leden van TV Poseidon,

Gisteren, 12 maart 2020, heeft de regering op advies van het RIVM een aantal maatregelen afgekondigd. De KNLTB heeft in samenspraak met NOC NSF hieraan een nadere invulling gegeven (zie: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/tennis-en-het-coronavirus/). In de vergadering van gisteravond heeft het bestuur van TV Poseidon besloten om het advies van de KNLTB over te nemen.

Wat betekent dit voor TV Poseidon?

  1. Alle activiteiten worden stop gezet. Dus gaan koffietennis, tosstennis, klaverjassen en Dag van het Park (28 maart)  niet door en zullen er in de komende week geen clubkampioenschappen zijn.
  2. De KNLTB heeft de wedstrijden op 22 en/of 29 maart vanwege de Rode en Oranje tenniscompetitie geannuleerd.
  3. De Dag van het Park (zaterdag 28 maart) gaat niet door.
  4. Vergaderingen van de diverse commissies en werkgroepen worden voorlopig uitgesteld.
  5. Het tennispark gaat niet dicht. Vrijspelen blijft dus mogelijk en ook de kantine blijft beschikbaar. Echter willen we het dringende verzoek doen om de activiteiten in de kantine tot een minimum te beperken indachtig de oproep om sociale contacten zoveel als mogelijk te beperken.
  6. Tennislessen gaan gewoon door. Voor zover lesgroepen groter zijn dan 4 (dat betreft vrijwel alleen junioren) zal de trainer het lesprogramma aanpassen.
  7. Inzake het ‘scholierensporten’ zal overleg met het Sportbedrijf plaatsvinden over de doorgang van de lopende activiteiten.

Geef s.v.p. gehoor aan de dringende oproep van regering en RIVM om thuis te blijven als zich bij je verkoudheidsklachten voordoen (o.a. neusverkoudheid, hoesten en keelpijn) en/of koorts aan de orde is. Onze trainers zullen de leden die komen voor een tennisles kunnen aanspreken op deze ziekteverschijnselen en de toegang tot de les kunnen weigeren.

Die algemene hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan blijven van kracht. Dus (1) goed je handen wassen, (2) hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog, (3) papieren zakdoekjes gebruiken en (4) geen handen schudden.

Mochten jullie vragen hebben, neem dan s.v.p. contact op met één van de bestuursleden. Zodra de omstandigheden wijzigen en maatregelen worden bijgesteld, zullen we dit via de mail contact communiceren.

Tot slot. Ons ledenbestand is een redelijke afspiegeling van de samenleving. We hebben een behoorlijk aantal oudere leden waarvan we weten dat enkelen tot de risicogroepen behoren. Laten we, hen indachtig, ons best doen om deze maatregelen tot een succes te maken!

Het bestuur van TV Poseidon

Geplaatst in ,