< Alle onderwerpen

Hoe kan ik mij aanmelden voor de competitie (senioren)?

Als vereniging bieden we onze senior leden de mogelijk om mee te doen aan een aantal competities. Elk jaar wordt er een specifieke planning gemaakt door de KNLTB op welke dagen welke competitievorm aangeboden wordt. Als vereniging maken we vervolgens een selectie welke competities op welke dagen in de week mogelijk zijn. Onderdelen die voor de competitie relevant zijn, zijn o.a. de leeftijdsacategorie, de dag in de week dat er gespeeld wordt en welke vorm: Heren Enkel (HE), Dames Enkel (DE), Heren Dubbel (HD), Dabel Dubbel (DD) en Gemeld Dubbel (GD).

Door het spelen in competitieverband vergroot je je vaardigheden en wordt je officiele ranking beinvloed o.b.v. de uitslag. Daarnaast is competitie spelen ook nog eens heel erg leuk!

Competitie spelen doe je in een team. Maar niet altijd heb je een team. Je mag je altijd als individu opgeven. Alle teams – m.u.v. de teams die in de 8&9 competitie spelen – dienen uit minimaal 4 spelers te bestaan. De VCL-en (zie voor contact onderaan dit artikel) zullen pogen om iemand die zich als individu opgeeft in een team onder te brengen. Er is echter geen garantie dat dit ook daadwerkelijk lukt.

Voorjaarscompetitie

De voorjaarscompetitie wordt elk jaar gespeeld in de maanden april t/m juni. De competitie is voor zowel de junioren als de senioren.

Zomeravondcompetitie

De Zomeravondcompetitie wordt gespeeld in de maanden mei en juni op woensdagavond. De zomeravondcompetitie heeft meer dan de andere competities het karakter van een recreatieve competitie. Het is niet de bedoeling om voor zowel de voorjaarscompetitie als de zomeravondcompetitie in te schrijven. In geval er veel inschrijvingen zijn voor de zomeravondcompetitie krijgen de teams die geheel (of grotendeels) bestaan uit spelers die niet ook al in de voorjaarscompetitie uitgekomen, voorrang.

Najaarscompetitie

De Najaarscomtetitie wordt gespeeld in de maanden september t/m oktober.

Inschrijven

Wanneer je je wilt inschrijven voor 1 van de dompetities dan kan dat door de aanwijzigen te volgen die gedeeld worden via de Nieuwsbrief.

Regels

  • De kosten voor deelname aan de competitie bedragen €25 per persoon (jaartal 2024)
  • Ieder team dient een captain te hebben. De captain wordt geacht aanwezig te zijn bij de captainsvergadering voorafgaand aan de start van de competitie
  • Zorg voor een ruime bezetting van het team. Het zoeken van eventuele invallers is een eigen verantwoordelijkheid.
  • Het boetebeleid van de KNLTB wordt/is aangescherpt! De laatste paar seizoenen werden vaak om andere redenen dan ‘te slecht weer’ wedstrijden verplaatst of om vage redenen afgelast. Dit kan snel leiden tot competitievervalsing en dus zal de KNLTB hiertegen hard gaan optreden. Mocht dit tot een boete leiden, dan zal de boete op de teamleden worden verhaald.
  • Indien je competitie speelt moet je een extra kantinedienst draaien. Tijdens de captaingsavond dien je je hier direct voor in te schrijven.

Doe je mee aan de competitie? Verdiep je dan van tevoren in de gebruiken.

Heb je aanvullende vragen over de competitie, neem dan contract op via vcl@tvposeidon.nl

 

Inhoud